Mugen

A Mugen egy 2 Dimenziós verekedős játék, ami ingyenes és szabadón bővíthető karakterekkel (chars), pályákkal (Stages) a haladók, már a felépítését és a kinézetét is módosíthatják a profik már karaktereket is csinálhatnak. Az Anime karakterek ugyanúgy megtalálhatók, mint a Marvel, DC, Snk, vagy a Mortal Kombat karakterek. Az alap játék nem több 5 MB-nál, de akár több Gigára is felbővíthető, szerkesztéséhez kezdetben elég a Jegyzettömb és valami tömörítő (WinRar) program később a Fighter Factory is jól jöhet. A karaktereket és minden mást az internetről lehet, letölteni teljesen ingyen csak keresgélni kell Végre összecsaphatnak a különböző világ karaktereik. Karakterek terén hatalmas a választék szinte bárkit meg lehet találni nagyon sokan, csinálnak karaktereket és teszik fel az internetre. Pályák terén is hatalmas választék van vagy bármit meg lehet találni a Híres épületektől a ki talált helyekig bármit külföldön sok karakter és pályakészítő csapat van Magyarországon a Darkwork Production érdemes meglátogatni.

Linkblog

Utolsó kommentek

Shao Kahn

2372 2010.07.21. 12:02

Shao Kahn

Kazmer13 Videó Letöltés
Omegapsycho Videó Letöltés

Kora: ismeretlen (több ezer, vagy akár tízezer év)
Magassága: 216 cm
Tömege: 136 kg
Származási hely: Külső Világ
Faja: feltételezhetően tarkata
Fegyverek: kalapács
Küzdőstílus: Tai Tzu, Lui He
Jellem: gonosz
Alakító színészek: Brian Glynn (MK2, MK3, UMK3, MKT) - Steve Ritchie (hangja), Brian Thompson (második film)

Története:

Shao Kahn egykoron a Sárkánykirály, Onaga egyik legfőbb tanácsadója volt, de ő nem elégedett meg ennyivel. Ezért mielőtt Onaga még sikeresen kikisérhezhete volna a varázslatot amivel halhatatlanná válhatott volna, Kahn megmérgezte őt, majd átvette a trónját és felvette a mostani nevét. (megj.: Bár ez vitatott, de minden valószínűség szerint a Shao Kahn nem az igazi neve, sokkal inkább az uralkodói címe, bár soha, sehol se nevezték más néven. Persze ez lehet ettől, hogy senki se meri másképp nevezni vagy nem is ismerik a nevét.) A hatalom átvétele után folytatta Onaga munkáját, továbi birodalmakat csatolt a Külső Világhoz, vagy közvetlen hódítás, vagy Halálos Viadalok segítségével.
A legnagyobb győzelme kétségkívül Édenia elfoglalása volt. Tíz viadal megnyerése után Kahn lerohanta a birodalmat, saját kezűleg megölte az uralkodóját, Jerrod királyt, Sindel királynőt pedig feleségül vette, lányát, Kitanat meg örökbe fogadta. Sindel keserűségében öngyilkosságot követett el, de Kahn udvari varázslója, Shang Tsung által fogságba ejtette a királynő lelkét.
Kitana, aki még csecsemő volt ezalatt, a császár udvarában nőtt fel, Kahn személyes testőrének és orgyilkosának neveltette. Még fiatalkorában készítetett Kitanaból egy klónt, hogy kicserélje a hercegnőt vele, de a létrejött lény, Mileena arca eltorzult, így alkalmatlanná vált a feladatra, helyette Kitana ikertestvéreként nevelkedett fel egy harmadik édeniaival, Jade-del együtt.
Évezredekkel Édenia megszerzése után Kahn a legnagyobb díjat szemelte ki magának: a Földi Birodalmat. Az Idősebb Istenek által kiírt Halálos Viadalok megnyerésével Tsungot bízta meg, majd amikor az a döntő küzdelmet elvesztette, Goro herceget küldte el. A shokan azonban a döntő tizedik Tornán szintén elbukott, akárcsak Shang Tsung egy fiatal shaolin szerzetes, Liu Kang által. Shang Tsung ezután, hogy mentse a bőrét, egy külső világi Torna ötletével állt elő a császár számára, amit Kahn elfogadott. Az újabb viadal azonban nem úgí ment, ahogy azt elképzelték, Liu Kang legyőzte a császárt is, ráadásul Kitanaról is kiderült, hogy ismeri a múltját és elárulta a császárt, megölte a testvérét is. Kahnnak ekkor már csak egy lehetősége maradt, amit ismét Shang Tsung ajánlott fel neki.
A varázsló felélesztette az egykori Sindel királynőt, de a Földön. Kahnnak pedig az Idősebb Istenek kénytelenek voltak megadni az engedélyt, hogy a Földre menjen a feleségéért. Amint azonban az uralkodó átlépte a birodalmakat elválasztó átjárót, megölte a Föld lakosainak nagyrészét és elrabolta a lelkeiket, varázslói pedig megkezdték a Föld a Külső Világgal való egyesítését. De egy maroknyi harcos Raidennek, a Föld védelmezőjének köszönhetően megmaradt, köztük a bajnok, Liu Kang is, akinek végül sikerült végleg legyőznie Shao Kahnt, miután a császár kis híján megölte a barátját, Kung Laot. Mivel Kahn újra elbukott, az Idősebb Istenek a Földet hirdették ki győztesnek, a két birodalom visszaállt az egyesülés előtti állapotába. Ráadásul az időközben megszökött Kitana hercegnő és barátja Jade sikeresen maga mellé állította Sindelt és együt elválasztották Édeniát a Külső Világtól.
A császár és birodalma erősen meggyengült, megmaradt seregei élére a földi bűnözőt, Kanot kellett állítania, ám ezzel Kahn kivételesen jól járt: Kano remek hadvezérnek bizonyult és sikerült megszilárdítania Kahn megmaradt hatalmát. Ez a folyamat éveket vett igénybe, Shao Kahn teljes egészében távol maradt a Shinnok elleni harcokból.
Évekkel később a birodalmát megtámadta Kitana hercegnő és szövetségese, Goro. A Külső Világ seregei jelentős hátrányban voltak, de Kaninak és a Gorot súlyosan megsebesítő Noob Saibotnak köszönhetően sikerült fegyverszünetet kieszközölni a két szembenálló fél között, így Kahn hatalma ismét biztonságban maradt.
Miután befejeződött a háború, felbukkant a színen a Halálos Szövetség: Quan Chi és Shang Tsung. A két mágus potenciális veszélynek tartotta terveikre nézve a császárt, ezért merényletre készültek ellene. Kahn nem tudott a terveikről semmit, de gyanússá vált neki a szolgája, Shang Tsung viselkedése, ezért mikor az közölte vele, hogy egy varázslót akar neki bemutatni, aki szolgálni akarja őt, Kahn a találkozóra egy mágikusan idézett másolatát küldte el. Igaza volt, a Szövetség rátámadt a másolatra és megölte azt. Kahn ekkor a háttérből kezdte el figyelni egykori szolgája tevékenységét, közben pedig meggyógyítatta és maga mellé állította ismét Gorot. Mikor aztán a Halálos Szövetség megölte a Föld hőseit, őket meg Onaga, a visszatért Sárkánykirály, Shao Kahn ismét elkezdett szervezkedni egykori ura ellen.

Forrás: mortalworld

 

Címkék: download magyar mortal kombat mugen kahn chars shao

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mugen.blog.hu/api/trackback/id/tr232165815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása